Germering 1. ütem / Műszaki leírás

Balatonfüred, Germering utcai társasház műszaki tartalom:

I. Szerkezetépítés

Pinceszint

Aljzat és falazat monolit vízzáró vasbeton.

Épületszerkezet

Monolit pillérvázas szerkezet, monolit vasbeton födémmel, N+F rendszerű 30 cm vastag vázkerámia kitöltő falazattal, 10 cm vastag hőszigeteléssel ellátva.

Lakáselválasztó és közlekedő falak

30 cm vastag vázkerámia hanggátló téglafal.

 

Válaszfalak

CW fémvázas szerkezetre szerelt válaszfal, hőszigeteléssel, oldalanként két 12,5 mm vastag gipszkarton borítással. Szükséges helyeken nagy teherbírású erősítéssel.

II. Építészet

Funkcionális kialakítás

Tervezett épület földszint + 2 emeletes, lapos tetős kialakítású. A lakások szintenként az észak-nyugati oldalon végigfutó nyitott oldalfolyosóra vannak felfűzve, a Balaton felé. délkeleti irányba tájolt teraszokkal. A telek kapuja a Germering utcáról nyílik a telek észak-nyugati oldalán így juthatunk a térkövezett udvarba ahol 33 külszíni parkolóhely lett kialakítva. Az épület középső részén elhelyezett lépcsőház földszinten átjárható, itt kijárás nyílik a kert felé. Az épület csak részben van alápincézve a lépcsőház környékén. A pinceszinten vannak elhelyezve a tárolók és a kerti medence vízgépészeti helyisége. Innen indul a lift, illetve az emeleti szintekre vezető három karú lépcső.

A földszinti lépcsőházhoz kapcsolódik a gondnok részére egy iroda mellette van elhelyezve a kerti medencéhez indokolt mellékhelyiség.

A Fszt.- I-II. emeleti szintek azonos alaprajzi elrendezéssel épülnek, oldalfolyosós kialakítással, mely a lépcsőtérből füstmentes kivitelű ajtón keresztül közelíthető meg. Szintenként tíz lakás helyezkedik el. A lakások előtéren keresztül közelíthetők meg, jellemzően innen nyílik a fürdő és a WC helyiség. A nappali-étkező-konyha helyiség alkotja a lakások központi terét, melyhez egy vagy két háló és az erkély kapcsolódik.

Az épületben lift működik, mely a pinceszintről indul, minden szinten a lépcsőtérből közelíthető meg, a földszinten a bejárati előtér felől is. A lépcsőtérhez kapcsolódik az oldalfolyosó, innen nyílnak a lakásbejárati ajtók.

Megjelenés

Homlokzati vakolat

Finomszemcsés szilikon nemes vakolat tört fehér színben. Az épület szélső egységein színes nemes vakolat.

Belső felületképzés

A falakon 1 cm vtg. simított vakolat készül, a mennyezetek gletteléssel készülnek, fehér festéssel.

Meleg padló burkolatok

A szobákban laminált parkettaburkolat lesz min.7 mm vastagságban, azonos színű szegélyléccel.

Hidegpadló burkolatok

A lakások fürdőszoba és WC helyiségei gress, illetve kőporcelán hidegburkolattal készülnek, hálósan vagy kötésben rakva, burkolatváltásoknál fém burkolatváltó profil elhelyezésével.

Falburkolatok

A fürdőszoba és WC helyiségekben ragasztott csempeburkolat készül 2,10 m magasságig, a pozitív éleken műanyag él védővel kiképezve.

Lakás bejárati ajtó

Hőszigetelt műanyag ajtó, 7 légkamrás profilokból, kívül szürke fóliázott vagy festett felülettel, áttetsző 3 rétegű üvegezéssel, betörés elleni kiemelés gátlóval, 5 pontos biztonsági zárral, külső gomb, belső kilinccsel.

Belső ajtók

A lakáson belül CPL felületű fa tokos tömör ajtók kerülnek beépítésre, rozsdamentes acél zárral, kilinccsel és küszöb nélkül, alapszínekben.

Homlokzati nyílászárók

A homlokzati nyílászárók 7 kamrás profilú, Ug=1,0W/m2K hőszigetelésű üvegezéssel ellátott műanyag nyílászárók lesznek. A nappalihoz bukó-toló, míg a többi helyiséghez fix, vagy bukó-nyíló kivitelben készül.

Lakatos szerkezet

A terasz és a lépcsőházi korlátok laposvasból készülnek tüzihorganyzott felülettel.

Járda

A gyalogos járdák középszürke 6 cm vtg. térkővel készül.

Kerítés, parkolók, kert

Az utcai kerítés a teraszokkal azonos kialakítású fém mezőkkel, minimális tömör résekkel, kiskapuval és távirányítós, motoros mozgatású toló nagykapuval. A terület többi részén alacsony táblás (Dirickx) horganyzott felülettel, sövénytelepítéssel takart módon. A parkolók merőleges beállással vannak kialakítva, az utca felőli részen 2 soros, a nyugati telekrészen egy soros elhelyezéssel. A parkoló burkolata teherhordó, tömörített zúzalék aljzatra fektetett 8 cm vastag térkőből készül. A beépítetlen terület parkosítva lesz megtartva a környezetre jellemző zöldbe ágyazott jellegét.

III. Gépészet

Fűtés-hűtés

Minden lakásban egyedi levegő-víz hőszivattyúkkal biztosítjuk a lakások fűtési és hűtési hőigényét, melyek belső programozható fűtés-hűtés termosztáttal vezérelhetők. Szobák, nappali, konyha  mennyezeti vakolatos hűtés és padlófűtés ill. a fürdőszobában és WC-ben padlófűtés kerül kialakításra.

Használati meleg víz, szaniterek

A használati meleg víz előállítás a fürdőszobákban elhelyezett 100l-es elektromos forróvíztárolóról kerül biztosításra. A szaniterek I. osztályú, fehér színű berendezési tárgyak, keverőszelepes, karos csaptelepekkel. A mosdókagylók oldalfalra rögzített, takaróláb nélküli kivitelűek. A WC csészék falra szerelt kialakításúak, beépített tartállyal. A lakásokba épített zuhany vagy fehér akril kád kerül beépítésre, keverő csapteleppel, zuhanyfejjel. A fürdőszobákban egy mosógépkiállás is kivitelezésre kerül elektromos csatlakozással. A gépészeti vezetékkiállások (mosogató, tűzhely) ledugózva, csatlakozásra kész állapotban kerülnek kiépítésre.

Szellőzés

A lakások frisslevegős szellőztetése alapvetően természetes szellőzéssel a nyílászárókon keresztül történik. Mesterséges szellőztetési rendszer (elszívásos) fürdőszobákban, ill WC-ben kerül kialakításra 60m3/h légszállítással. A konyhában Ø160 mérettel csatlakozást biztosítunk páraelszívó részére.

A WC elszívó ventilátor külön kapcsolóról időkésleltetéssel működtethető, indításnál kb. 1perc, kikapcsolásnál 5-6perc. A fürdőszobai elszívó ventilátorok légnedvességtől függő vezérléssel biztosítja a megfelelő páratartalmat. A légutánpótlás az ablakkeretbe építhető légbevezető elemeken (szobákba, nappalikban lévő ablakokon elhelyezve) keresztül kerül biztosításra.

IV. Épületvillamosság

Villamos teljesítmény

Az alapárakban lakásonként 7 kW,(1x32A) elektromos teljesítmény kerül kiépítésre. A lakáselosztó a bejárati ajtók mellett lesznek elhelyezve.

Szerelvények

A kapcsolók, csatlakozóaljzatok fehér színű, süllyesztett. LEGRAND Valena típusúak. A csoportosan elhelyezett szerelvények közös keretbe kerülnek elhelyezésre.

Szerelési magasságok

Falikarok: 2,2m, kapcsolók: 1,25m, dugaszolóaljzatok szobákban, közlekedőkben: 0,3m, konyhában: 1,25, WC-ben, fürdőben 1,5m. Az alapszerelés keretein belül a lakásokban foglalatba szerelt 60 W-os fényforrások kerülnek elhelyezésre.

Külső és épületvilágítás

Az épület külső világítása a bejáratoknál mennyezetre szerelt, energia takarékos lámpatestekkel-, az udvaron kandelábereken elhelyezett kültéri energia takarékos világítótestekkel történik. A lépcsőházban, közlekedőben, folyosókon LED világítás, ill. kijáratjelző- és biztonsági világítás készül. A homlokzati és udvari lámpatesteket alkonykapcsoló, illetve kapcsolóóra működteti. A közösségi tereken, külső homlokzaton, a lakások erkélyein egységes megjelenésű, energiatakarékos lámpatestek kerülnek felszerelésre.

Térfigyelő rendszer

Infra LED-es kültéri kamerákkal, variofokális objektívvel, 8 csatornás rögzítővel/LAN H 264 tömörítéssel + HDD digitális rögzítővel, távoli eléréssel készül.

Gyengeáramú berendezések

Internet lehetőség mindenlakáshoz 1 db, LEGRAND Valena típusú fali szerelvényen kerül kialakításra

TV antenna

Minden lakásban szobánként 1-1 LEGRAND Valena TV csatlakozó aljzat kerül felszerelésre.

Kaputelefon

A lakásokhoz tartozó Codefon 131 típusú beltéri készülékről a személy valamint gépjárműkaput lehet kinyitni (vizuális szolgáltatás nélkül).

 

A BERUHÁZÓ A  MŰSZAKI TARTALOM VÁLTOZTATÁSÁNAK JOGÁT FENNTARTJA.