Germering 1. ütem / Helyszín

Balatonfüred a Balaton északi partján, lankás dombok által körülölelt 13.500 lakosú kisváros. Az idegen utazó bárhogyan is közelíti meg Balatonfüredet - vasúton, országúton, vízen -, a városba érve azonnal megérzi a múlt és a jelen harmonikus ötvözetét. Először a földrajzi táj kelti fel érdeklődését: északról a szelíd hegyek, délről a tó öleli át a várost, mely évszázadok óta sugározza a fenséges pannon derűt.

"Az imádott alak, kit el nem bírt érni ébren, azt kényszeríti megjelenni álmában, és úgy jelenni meg, ahogy neki tetszik. Az álom a leggonoszabb kerítő."

Jókai Mór

Balatonfüred története

Ősi, már a római korban is lakott település, ahol lépten-nyomon a múlt emlékeibe botlik a látogató. Ősi lakónegyedek, régi épületek, templomok, hangulatos szőlőskertek, parkok, vén fák üzennek a ma emberének. Nevét először 1211-ben a tihanyi apátság birtokösszeírásában említik. A mai Füred területén a középkorban több település létezett. Elsősorban a máig is folyamatosan tovább élő - de fontosabb szerepet csak a reformkor óta játszó - Füred.

Ebben a történelmi kisvárosban órákat lehet csatangolni úgy, hogy a múlt lábnyomaiban lépkedve a történelmi, irodalmi, művészeti emlékek mellett csodás, modern és fejlett infrastruktúrával rendelkező balatonfüredi lakásokat is lássunk. Sétánk végeztével pedig méltán érezhetjük úgy, hogy mi is szívesen laknánk, élnénk itt.

Az első lépcsőben megépítésre kerülő 17 lakásos prémium társasház egyedi, különleges hangulatú helyszíne, vagyis a Honvéd utca 3., a 71. számú főútról, a Huray utca - Honvéd utcán keresztül közelíthető meg. Szomszédságában festőien keveredik a hagyományos és modern ízlésvilág. A helyszíntől a Balaton és a Tagore sétány pár perc sétával elérhető, hasonlóan az új, élettel teli, nyüzsgő központ és a kikötő is. A terület észak-keleti szomszédja egy városi parkoló, dél-nyugati szomszédja egy földszintes nyaralóépület, észak-nyugati szomszédja pedig egy földszint+emeletes vendéglátó épület.

A második lépcsőben épülő 30 lakásos társasház helyszíne Balatonfüred dinamikusan fejlődő ,keleti szélén található Germering utca délnyugati oldalán fekvő telek, mely a Balatontól mintegy 500 méterre van, nyugodt, kisvárosias környezetben. Szomszédságában modern karakterű épületek találhatók, rövid sétával elérhető az Aranyhíd sétányon keresztül a Tagore sétány, a Zákonyi Ferenc utcai korzó és a rövidesen átadásra kerülő, szállodán kívülről érkezőket is fogadó négy csillagos Aurora Medical and Wellness szálloda. A Balatont körülölelő kerékpárút a telek elött halad el.